Inleiding

Het gebruik van fonts voor professionele toepassingen was een aantal jaren geleden vooral voorbehouden aan Mac-gebruikers. Met de komst van Windows en vooral TrueType is het nu ook mogelijk fonts binnen een kantoor-omgeving in te zetten. Deze pagina is bedoeld om het makkelijker voor u te maken om fonts te implementeren binnen uw situatie.
Het is handig om hierbij de volgende stappen te volgen.


FontNaam


Indien er een extern bureau betrokken is bij de huisstijl vraag dan een duidelijke specificatie van de gebruikte fonts, met daarbij de volgende vragen:
1. Volledige naam van het font
Futura BT heeft iets andere breedte waarde dan de Futura van Adobe, die op zijn beurt weer verschilt van die van Elsner&Flake.


FontStijlen


Veel gebruikers zijn gewend aan het feit dat een font vaak in 4 varianten (gewoon, cursief, vet en vet-cursief) worden geleverd. Vooral de laatste variant word zeer weinig in huisstijlen gebruikt. Vraag dus om:
2. De exacte varianten.
Het niet licenceren van een VetCurief of BoldItalic scheelt vaak 20 tot 25% van de totale kosten.


Computers


Ga exact na:
3. Op hoeveel computers de fonts gebruikt worden.
Soms heeft een afdeling die verantwoordelijk is voor de externe communicatie meer varianten nodig dan iemand die enkele details in een standaard-document veranderd.


Tenslotte

BEL/FAX of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. ons voor een duidelijke offerte!