Bitstream staat bekend om haar ondersteuning van vele font-formaten, zoals TrueType, PostScript, Speedo en PCL5. Daarnaast is Bitstream verantwoordelijk voor de Dynamic fonts technologie, waarmee binnen Netscape Communicator alle fonts die in een document worden gebruikt, ook worden weergegeven.
Op dit moment levert Bitstream meer dan 1500 verschillende TrueType fonts. Daarnaast wordt de non-latin library constant vergroot.
Naast de vele standaard-fonts kan Bitstream ook maatwerk leveren.
De volledige TrueType fontlijst van Bitstream

Monotype is onder andere bekend van de TimesNewRoman en Arial die bij Windows geleverd worden. Naast deze fonts heeft Monotype nog meer dan 200 andere TrueType fonts beschikbaar

Linotype is bekend als grootste deelnemer in de Adobe bibliotheek. Bekende zijn o.a. de Helvetica en Palatino. Linotype heeft op dit moment al een groot aantal TrueType-fonts beschikbaar.
De volledige TrueType fontlijst van Linotype

Adobe

Adobe levert geen TrueType fonts, maar omdat zowel Lino- als Monotype hun bibliotheek aan het omzetten zijn TrueType, is het merendeel uit de Adobe collectie wel beschikbaar in TrueType.

de anderen...

Een aantal producenten levert de TrueType fonts direct in PostScript en TrueType. Letraset is hiervan de bekendste. Veel andere kleinere producenten gebruiken minder geavanceerde conversie programma's dan bijvoorbeeld Bitstream en Monotype en de kwaliteit van hun TrueType-fonts verschilt dan ook behoorlijk.

Microsoft heeft op haar site vrij veel informatie over TrueType staan. Tevens kan daar een aantal utilities worden gedownload. Op de pagina's wordt u ook doorverwezen naar andere goede TrueType sites.