Menu Sluiten

Webfonts

Webfonts

De tijd van Arial of Helvetica op het beeldscherm lijkt definitief voorbij. Naast de gratis webfonts gebruiken steeds meer bedrijven hun huisstijl lettertypes ook op hun website.

Webfonts zijn op verschillende manieren beschikbaar.

1. Eenmalige afkoop
Enkele leveranciers werken net zoals bij dekstop fonts met een eenmalige licentie. Bekende leveranciers die dit doen zijn bijvoorbeeld LucasFonts (TheSans, TheSerif, TheMix fonts) en DaltonMaag (Lexia fonts).  Deze licentie is soms op basis van het aantal pageviews per maand. 

2. Licentie per jaar of 3 jaar
De meest gangbare fonts worden op dit moment binnen een abonnement geleverd dat jaarlijks of drie-jaarlijks vernieuwd wordt. Dit wordt vooral gedaan door Monotype, die op dit moment bezig is om bij veel bedrijven te kijken of hun fonts zonder licentie gebruikt worden. 

Advies
Wij kunnen u helpen met de best passende oplossing in uw situatie. Hiervoor is nodig het aantal pageviews per maand en de gewenste fonts. bitmap is betrokken bij de webfonts van onder anderen; 
AH to Go
Gemeente Amsterdam met het Avenir font
Jumbo Supermarkten met Jumbo TheSans
Sligro Food Group met o.a. de Rockwell
en diverse andere partijen. Soms is optie 1 de beste, soms 2 en soms zijn er zeer goede alternatieven voorhanden die – in vergelijking met Monotype –  een fractie van het jaarlijkse budget kosten.